Консервований горошок на зиму / фото ua.depositphotos.com

В Україні настав сезон збору врожаю зеленого горошку, який господині закривають на зиму. Звичайно, готовий консервований горошок можна купити в магазині, але його смак ніколи не зрівняється з домашнім. УНІАН розповість, як смачно і просто закрити на зиму зелений горошок.

Зелений горошок на зиму без стерилізації

  • Зелений горошок - 300 г.
  • Сіль - 0.5 стол.л.
  • Цукор - 0.5 стол.л.
  • Столовий оцет (9%) - 50 мл.
  • Вода (для маринаду) - 0.5 л.

Промийте горошини, відберіть сухі і зіпсовані. Перекладіть горох в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання на воді буде з'являтися пінка, яку потрібно знімати. Варити горох 5 хвилин після закипання. Потім злийте воду і перекладіть горошок по банках.

В іншій каструлі приготуйте маринад. У воду додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння. Після закипання влийте в воду оцет і відразу вимкніть вогонь. Розлийте гарячий маринад по банках. Заливати його потрібно не на стінки банки, а в центр, щоб посуд не лопнув. Закатайте банки і поставте догори дном під рушник. Після охолодження зберігати в холодному місці.

Салат із зеленого горошку і цвітної капусти на зиму

  • Зелений горошок - 500 г.
  • Цвітна капуста - 400 г.
  • Олія - 250 г.
  • Кмин - 50 г.
  • Насіння гірчиці - 30 г.
  • Сіль - 1 стол.л.
  • Оцет яблучний або винний - 100 г.
  • Аспірин - 400 мг.

Промийте горох і капусту. Розберіть капусту на суцвіття. Зваріть овочі в каструлі: капусту 5 хвилин в підсоленій воді, а горошок 10 хвилин у воді з оцтом і аспірином.

Насіння гірчиці і кмин кілька хвилин підсмажте на сухій сковороді, потім влийте олію і смажте ще пару хвилин. Викладіть в масло горошок і капусту. Повністю залийте водою. Коли вода в сковороді закипить, викладіть суміш разом з водою в стерилізовану банку.

Вас також можуть зацікавити новини: