Колектив львівської газети «Експрес» отримав інформацію про скоєння ще двох подібних обстрілів (як було обстріляно приміщення «Експресу») редакцій газет на Західній Україні і не виключає, що це може бути «одним ланцюжком» обстрілів редакцій.

Про це повідомила УНІАН заступник стратегічного редактора газети «Експрес» Світлана МАРТИНЕЦЬ.

«У ніч на 14 жовтня у Волинській області було обстріляно редакцію газети «Віче», загалом 8 пострілів: два у двері та шість у вікна головного редактора. Приблизно у той самий день було обстріляно і редакцію газети «Нова зоря» у Івано-Франківську”, - сказала С.МАРТИНЕЦЬ, додавши, що зараз ця інформація перевіряється.

Відео дня

За її словами, відомо, що в обох випадках також «стріляли з гвинтівки».

«Чи можна це пов’язати з обстрілом газети «Експрес» – не знаю, це ж може бути і передвиборча технологія, та ми не знаємо, чия», – зазначила заступник редактора.

Як повідомлялося, львівська газета ”Експрес” на своєму офіційному сайті 22 жовтня опублікувала заяву, у якій ідеться, що “робочi кабiнети журналiстiв ”Експресу” вже втретє обстрілюють. Востаннє - 6 жовтня.

Редакція газети виступила з заявою, в якій вимагає знайти і притягнути до відповідальності організаторів і виконавців збройних нападів на журналістів видання.

23 жовтня начальник ГУ МВС України у Львівській області Василь ПІСНИЙ заявив, що правоохоронці розглядають кілька версій, не виключаючи хуліганських дій, а також проводиться перевірка щодо того, що постріли могли бути і з середини приміщення.