У Києві призупинено або заборонено діяльність 16 ресторанів, кафе і готелів, облаштованих на плавзасобах в акваторії Дніпра.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури міста Києва, із залученням фахівців територіальних підрозділів Міністерства надзвичайних ситуацій України, Санітарно-епідеміологічної станції, Регістру судноплавства України, Державної інспекції з безпеки судноплавства України та інших державних контролюючих органів прокуратура провела перевірки на цих плавзасобах.

У ході перевірки виявлено численні порушення власниками плавзасобів вимог правил пожежної безпеки та санітарних норм та правил, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, заподіяння реальної шкоди життю та здоров’ю громадян.

Відео дня

З метою усунення виявлених порушень прокуратурою міста Києва внесено відповідні приписи до територіальних підрозділів ГУ МНС України у місті Києві та Дніпровської басейнової санітарно-епідеміологічної станції.

За результатами розгляду приписів прокуратури головним державним інспектором з пожежного нагляду міста Києва та Головним державним санітарним лікарем Дніпровського басейну винесено постанови про вжиття запобіжних заходів та тимчасове зупинення або заборону діяльності 16 об’єктів, які здійснюють господарську діяльність в акваторії Дніпра.

Крім того, у ході перевірки встановлено, що власники плавзасобів використовують державне нерухоме майно – причали та ніші гідротехнічні споруди, які відповідно до вимог чинного законодавства заборонено передавати в оренду. Договори оренди укладені власниками плавзасобів з Регіональним відділенням Фонду державного майна України на підставі рішень господарських судів.

З метою захисту інтересів держави та припинення незаконного користування державним майном прокуратурою міста Києва подано до Вищого господарського суду України касаційні скарги на рішення господарських судів, на підставі яких надавалось в оренду державне нерухоме майно.