Уламки знищеного Індією супутника можуть представляти загрозу для МКС / фото NASA

Протисупутникові випробування Індії несумісні з пілотованими польотами в космос і загрожують безпеці Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це заявив директор Національного управління з аеронавтики і досліджень космічного простору (NASA) Джеймс Брайденстайн на виступі в штаб-квартирі відомства, пише РБК.

В результаті знищення Індією супутника за допомогою протисупутникової ракети утворилося не менше 400 фрагментів космічного сміття, додав глава NASA. "Це тільки ті уламки, які нам вдалося відстежити. А є й інші фрагменти, які можуть представляти загрозу для МКС", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСША підтвердили успішний пуск протисупутникової ракети Індії

"Ми займаємося організацією комерційних польотів на навколоземну орбіту, ми займаємося дослідженням космосу для того, щоб покращувати життя для всього людства. І все це ставиться під загрозу через такі ось події на кшталт випробування зброї Індією. Це просто неприйнятно", - підкреслив Брандестайн.

Глава NASA нагадав, що в 2007 році Китай проводив подібні випробування. "І уламки після того тесту досі на орбіті, а нам доводиться враховувати їх наявність", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, індійські військові провели протисупутникові випробування 27 березня, збивши супутник, який перебував на низькій навколоземній орбіті на висоті 300 км. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді після успішного знищення супутника заявив, що відтепер країна стала космічною державою, зазначивши, що випробування не були спрямовані проти будь-якої держави.