Для створення дудлу пошуковик запросив данського художника / ілюстрація художника Міккела Соммера

Google випустив дудл, присвячений 166-річчю з дня народження данського мікробіолога Ганса Крістіана Грама. Він відомий тим, що розробив спосіб забарвлення бактерій, який застосовується досі в лабораторних дослідженнях для ідентифікації та класифікації різних типів бактерій.

Читайте такожGoogle присвятив дудл 50-річчю висадки людини на Місяць (відео)Відомо, що для створення дудлу Google запросив данського художника Міккела Соммера.

Грам народився у Копенгагені 13 вересня 1853 року в родині Фредеріка Теркеля Юліуса Грама, професора юриспруденції та Луїзи Христини Рулунд.

Відео дня

Вивчав ботаніку в Університеті Копенгагена і був асистентом ботаніки у зоолога Япетуса Стенструпа. Робота з рослинами дозволила йому дізнатися основи фармакології та навчитися користуватися мікроскопом.

У 1878 році він вступив до медичної школи та закінчив її у 1883 році. Між 1878 і 1885 роками Грам подорожував Європою. У Берліні, в 1884 році він розробив спосіб поділу двох основних класів бактерій.

У 1891 році Грам почав читати лекції по фармакології та пізніше, того ж року був призначений професором в Університеті Копенгагена. У 1900 році він став професором медицини.

Як раніше повідомляв УНІАН, у липні Google випустив дудл до 60-річчя з дня публікації фантастичного роману братів Стругацьких «Країна багряних хмар».