Ілюстрація / REUTERS

В Одеській області викрили зловмисника, який зламував Instagram-акаунти користувачів.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, місцевий житель розсилав всередині соціальної мережі фішингові повідомлення нібито від імені адміністрації соціальної мережі. У своїх «листах» він закликав користувачів перевірити свої логін і пароль на предмет компрометації.

Читайте такожХакери зламали смартфони чиновників з 20 країн через уразливість у WhatsApp - ЗМІ

Відео дня

З'ясувалося, що чоловік знаходив у соціальній мережі фінансові акаунти з великою кількістю передплатників і посилав такі повідомлення їх власникам.

Коли користувач переходив за посиланням, йому пропонувалося ввести свої дані користувача (логін і пароль до пошти, пов'язаної з членством) для відновлення роботи. Після введення даних користувач втрачав доступ до своїх акаунтів, а права на їх використання переходили зловмисникові.

«Надалі підозрюваний звертався до потерпілого з пропозицією про повернення сторінки за винагороду. Співробітники кіберполіції встановили причетність до злому акаунтів 22-річного жителя Одеської області», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські під процесуальним керівництвом Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області провели за місцем проживання зловмисника обшук. У його квартирі вилучено комп'ютерну техніку та телефон, які він використовував для здійснення правопорушень. Все вилучене направили на експертизу.