Автомобіль R2 взагалі не має керма / Nuro

Перший автономний автомобіль, збудований без засобів для керування людьми, отримав дозвіл на випробування на дорогах США. У ньому немає ні керма, ні педалей, ні дзеркал.

Як пише BBC, створила автомобіль компанія Nuro, яка займається розробкою автономних фургонів для доставки товарів. Нова модель отримала назву R2. Це друге покоління подібних апаратів. Автономне авто скоро з’явиться на вулицях міста Г’юстон в штаті Техас. Видання зауважує, що зазвичай правила випробування автомобілів вимагають, щоб всередині було кермо, щоб живий водій міг безпечно взяти управління в свої руки в разі потреби.

Читайте такожGeneral Motors показала свій перший безпілотний автомобіль (фото)

Відео дня

Але в заяві міністр транспорту США Елейн Чао сказала, що максимальна швидкість R2 - всього 40 кілометрів на годину. Тому вимоги щодо наявності керма «не мають сенсу». Крім того, Департамент транспорту буде більш пильно стежити за випробуванням автономної машини для доставки. Компанія Nuro повинна буде звітувати про операції R2, а також попереджати мешканців районів, де машина буде їздити.

Компанія General Motors теж подала заявку, в якій просить владу США дати їй виключення з правил для випробування автономної моделі електромобіля Chevy Bolt. Однак, в Департаменті транспорту ще не ухвалили рішення. Втім, Chevy Bolt здатен набирати значно більшу швидкість, ніж R2.