REUTERS

Таким чином Google оголосив про глобальну реструктуризацію та створення нової головної компанії Alphabet, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі". 

Читайте такожGoogle перекладач збільшив візуальний переклад до понад 20 мов

"Ми зробили багато речей, які свого часу здавались божевільними. Сьогодні багатьма з цих божевільних речей користуються мільярди людей - наприклад, такими сервісами, як Google Maps, YouTube, Chrome та Android. І ми на цьому не зупинились", - йдеться в заяві одного з засновників інтернет-гіганта Ларрі Пейджа.

Відео дня

Він розповів, що новій головній компанії будуть підпорядковані дослідницький центр Google X Lab, інвестиційні підрозділи Google Ventures та Google Capital, відеоплатформа YouTube та інші інтернет-фірми, медична компания Calico, а також безпосередньо корпорація Google Inc. Ларрі Пейдж обійме посаду виконавчого директора Alphabet, а інший співзасновник - Сергій Брін - стане її президентом. До кінця 2015 року усі акції Google будуть автоматично конвертовані в акції Alphabet.

Фондовий ринок позитивно відреагував на новину реструктуризацію Google. Оголошення про створення Alphabet надійшло через годину після закриття американських бірж, однак це не завадило акціям Google додати майже 5%.