www.fresher.ru

В опитуванні взяли участь 4 тис. європейців, які літають у відпустку за кордон, повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Daily Mail. На другому місці опинилися представники Іспанії (21% опитаних). У Португалії бояться літати 20%. Серед жителів Німеччини кожен п'ятий зізнався у своїй аерофобії (18%).

Читайте такожНа рейсі Air India пасажиру "подали" живу ящірку

При цьому фахівці стверджують, що британці потрапили на перше місце лише тому, що при опитуванні вони були набагато чесніші інших учасників дослідження.

Відео дня

Респондентів також запитували, які емоції викликають у них повідомлення про авіакатастрофи. Більше третини жителів Туманного Альбіону (33%) зізналися, що саме подібні новини є причиною їх страхів. Також на появу фобії вплинули різні інциденти і поломки літаків. Негативні емоції на трагічні повідомлення відчувають 47% французів, 35% португальців і стільки ж німців.

Крім того, 20% опитаних британців турбуються через процес замовлення авіаквитків, а 16% зізналися, що їх страх збільшуються в міру дорослішання. При цьому 70% британців не збираються відмовлятися від авіаподорожей через боязнь польотів. В якості засобів, що допомагають позбутися страху, вони назвали прослуховування музики або читання книг.