Windows 10 буде повністю переосмислена / Microsoft

Компанія Microsoft 24 червня анонсує давно очікуване масштабне оновлення Sun Valley (21H2) для ОС Windows 10, яке в ЗМІ прозвали «Windows 11».

Як повідомляє Windows Latest, в Microsoft вже підтвердили, що планують «влаштувати революцію» в користувацькому досвіді Windows, а прийдешнє оновлення принесе важливі зміни на платформу.

В очікуванні оновлення компанія призупинила випуск тестових збірок Windows 10 в рамках інсайдерської програми. Ймовірно, це зроблено для того, щоб не розкривати нововведення завчасно.

Відео дня

Читайте такожApple, Google, Microsoft і Mozilla об єдналися для стандартизації браузерних розширень

Раніше повідомлялося, що інженери і дизайнери Windows компанії мають намір переробити візуальний вигляд меню "Пуск", "Центру дій і повідомлень" та вбудованої програми "Провідник". Крім оновленого дизайну, елементи Windows 10 мають отримати нові функції.

В описі проекту Sun Valley згадуються поліпшена анімація, розширена підтримка нічного режиму, нова концепція відображення вікон додатків.

Крім нового інтерфейсу очікуються серйозні зміни в структурі самої ОС. ЗМІ раніше писали, що в оновленні Sun Valley сторонні драйвери будуть ізолюватися в окремій папці. 

Очікується, що це дозволить уникнути "кривої" установки драйверів - підвищити стабільність системи, зменшити фатальні збої, в тому числі "синій екран смерті" , а також позитивно позначитися на продуктивності.