Ілюстрація REUTERS

Міністерство інформаційних технологій Індії постановило заблокувати 59 китайських мобільних додатків. Серед них є популярний відеосервіс TikTok.

Про це повідомляє PIB (державне Бюро преси та інформації).

Також в Індії перестануть працювати мобільні додатки китайській соцмережі WeChat, UC браузер, сервіс мікроблогів Weibo і багато інших. Гра Clash of Kings також у списку заблокованих.

Відео дня

Як пояснили в міністерстві, вважається, що ці програми завдають шкоди суверенітету і цілісності Індії", крім того, "їх використання загрожує безпеці держави" і громадському порядку.

Читайте такожThe Economist: Індія й Китай ведуть небезпечну військову гру, в якій може програти весь світ

Також говориться, що громадяни стали все частіше надсилати повідомлення про занепокоєння з приводу безпеки даних і конфіденційності через політику деяких додатків.

В уряді Індії передбачають, що після рішення про блокування китайських продуктів у індійських співробітників в сфері IT буде більше можливостей.

Як повідомляв раніше УНІАН, конфлікт між Індією і Китаєм розгорівся через спірні території, які фактично є кордоном між країнами, однак юридично кордон не визнавали до 1990-х років.

16 червня на цій території вперше за більш як пів століття, відбулися зіткнення між військовими обох країн. Індія заявила про загибель 20 військових.