запуск курсів стався завдяки переговорам у Києві / фото president.gov.ua

Міністерство освіти Білорусі напередодні затвердило навчальну програму факультативних занять «Українська мова» для V-IX класів шкіл з білоруською та російською мовами викладання.

Читайте такожЧерез візит Лукашенка київські водії стояли у багатогодинному заторі

Як передає Радіо Свобода, за інформацією Міносвіти Білорусі, мета відповідної програми – «формувати в учнів уміння і навички нормативної усної і письмової української мови, в основі яких елементарні знання про особливості української мови в порівнянні з російською та білоруською», а також «розвиток почуття любові і поваги до українського народу, інтересу до його мови, культури, літератури, звичаїв, традицій».

Відео дня

Посольство України у Мінську відзначає, що це відбулося у контексті розвитку співпраці України з Білоруссю у сфері освіти, про що йшлося на торішніх переговорах президента Олександра Лукашенка у Києві.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, викладачів української мови та літератури вже готують на філологічних факультетах в університетах Мінська та Бреста. У Мінську та Гомелі наразі діють курси української мови для дорослих та дітей, організовані українською діаспорою.