Артем Ситник вважає публікації ЗМІ щодо прослуховування Холодницького провокаційними / УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник назвав «провокативними статтями безвідповідальних журналістів» публікації в деяких ЗМІ щодо нібито прослуховування кабінету керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Читайте також"Прослушку" в кабінеті Холодницького встановили ​​співробітники НАБУ - ЗМІ

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це Ситник заявив у Брюсселі під час круглого столу, присвяченого боротьбі з корупцією в Україні.

Відео дня

«Журналісти пишуть інформацію, яка не підтверджена жодним офіційним джерелом. Як я можу це коментувати? Як я можу коментувати, коли деякі журналісти – їм, можливо, необхідно пройти експертизу… Тому коментувати це не зовсім доречно… Зараз складається така ситуація, коли підштовхують до певних коментарів. Ці певні провокативні статті і заяви певних безвідповідальних журналістів я не маю ні можливості, ні морального права коментувати», - наголосив Ситник.

За словами директора НАБУ, у Верховній Раді свого часу «кричали з трибуни про причетність Ситника до вбивства».

«На жаль, специфіка медійного простору в Україні така, що, не маючи жодного офіційного коментаря уповноважених органів, журналісти пишуть таке, що, чесно кажучи, я читаю – фантастичний роман просто відпочиває. На жаль, це специфіка саме українського медійного простору», - сказав він.

За словами Ситника, коли «ми говоримо про роботу НАБУ та антикорупційної прокуратури, то ми за останні дні завершили розслідування ряду гучних справ, в тому числі стосовно одного слідчого Генеральної прокуратури».

«Зверніть увагу, що журналісти, які цінують свою репутацію в Україні, поки що не пишуть. Холодницький зараз у Брюсселі, і я думаю, що у вас є можливість поставити йому питання, що він знайшов в своєму кабінеті», - додав він.

Крім того, Ситник наголосив, що не допустить будь-якого контролю над діяльністю НАБУ чи САП.

«Детективи бюро розслідують, прокурори САП наглядають. І якщо хтось сподівається, що найближчим часом цей процес буде знищений чи взятий під контроль, - це не зовсім просто, я цього просто не допущу, щоб хтось взяв під контроль із влади те, що відбувається в НАБУ та антикорупційній прокуратурі», - заявив глава НАБУ.

За словами Ситника, він мріє, щоб НАБУ, коли він піде з посади, «працювало так само, і навіть краще».

Як повідомляв УНІАН, раніше ЗМІ писали про те, що Холодницький готується подати у відставку після Великодніх свят.

Крім того, деякі ЗМІ написали, що НАБУ і Генпрокуратура нібито кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького.

Своєю чергою народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив, що Холодницький не подав у відставку, але його до цього рішення будуть «підштовхувати».