Правоохоронці навідались до громадської організації, що показувала карту "Великої Румунії" у Чернівцях / СБУ

У Чернівцях співробітники СБУ проводять обшуки в одній із громадських організацій, що поширювала матеріали, які можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності України.

Читайте такожМоскаль: у Росії не вийшло створити на Закарпатті «другий Крим»

Як повідомляє прес-служба Служби безпеки, правоохоронці перевіряють дані щодо представників організації, які під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували  картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої «Великої Румунії».

«Співробітники СБ України встановили, що надруковані карти виготовлені для пропаганди «святкування» на території України 100-річчя створення «Великої Румунії». Правоохоронці також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої «історичної справедливості» через анулювання існуючих міжнародно-правових і міждержавних документів та «повернення» територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії  до складу румунської держави», – зазначається у повідомленні.

У січні повідомлялось, що СБУ відреагувала на карту України без Криму під час святкування Дня соборності на Буковині.