Ілюстрація \ REUTERS

Українці - добрі і сором'язливі, але якщо їх загнати в кут, народжується величезна сила. Здатність суспільства протистояти прогнилій владі, не маючи нічого, крім сили волі - це неймовірно.

Читайте такожТреба мислити нетрадиційно: американський підприємець розповів як залишитися в Україні і заробляти

Про це в матеріалі журналу "Новое время" розповідає американський підприємець Пітер Сантенелло. Він зазначає, що в XXI столітті на таке здатні одиниці суспільств. "Це свідчить про потенціал країни - в людях є щось більше, ніж вони можуть собі уявити. Часто українці не віддають належне собі і співвітчизникам", - вважає він.

Відео дня

Сантенелло зазначає, що на відміну від багатих країн, "Україна - не споживча культура, частково в силу економіки, але також через те, що консюмеризм не вплетений так сильно в тканину суспільства, як це сталося в Америці". "Тут менше вибору, менше надмірностей, менше відходів", - констатує автор.

При цьому він зазначив, що існує кілька моделей, на які можна рівнятися, але країна має потребу в здоровому лідерстві. "Краще мати верховне лідерство. Але в XXI столітті на планеті Земля таке трапляється рідко. Тому не варто покладатися на лідера, який створить нарратив вашого життя... Лідерство починається всередині, а потім виходить назовні, а не навпаки. Краще мати і те і інше, але більшість країн світу не можуть дозволити собі розкоші бути Норвегією", - зазначає Сантенелло.

Повну версію матеріалу читайте в новому номері журналу "Новое время" від 2 серпня 2018 року.