Порошенко схвалив рішення створення Ради ветеранів при Міністерстві / фото facebook.com/Iryna.Friz

Сьогодні в Житомирі відбулося установче засідання Ради ветеранів України.

Про це на своїй сторінці Facebook написала міністр у справах ветеранів Ірина Фріз. 

"На його розгляд було поставлено ряд важливих питань: персональний склад ради ветеранів, питання надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих батальйонів, кодекс ветерана, а також питання про гідне вшанування наших Героїв, полеглих за Україну", - повідомила Фріз.

Відео дня

Також вона поінформувала, що на зустрічі з президентом України Петром Порошенком, Головою ради ветеранів Володимиром Лагутою та ветеранами обговорили, яким чином максимально швидко та якісно запустити роботу Міністерства у справах ветеранів.

Читайте такожМіністерство у справах ветеранів почало формувати Громадську Раду

"Міністерство у справах ветеранів має реально запрацювати вже через 2-3 тижні. Саме ветерани мають допомогти зробити це, а не перетворювати процес створення Міністерства у справах ветеранів у бюрократичну тяганину на півроку - рік", - заявив  Петро Порошенко .

Порошенко також схвалив рішення створення Ради ветеранів при Міністерстві та звернувся до присутніх "аби саме вони впливали на розвиток ветеранського руху". 

"Там де треба контролювали, сказали своє вагоме слово, підтримали. Прохання - поможіть створити ефективне міністерство", - додав президент.

Рада ветеранів України є консультативно-дорадчим органом, який напередодні створило Міністерство у справах ветеранів. Аби спільними зусиллями, за участю безпосередньо самих ветеранів, учасників бойових дій розвивати ветеранський рух в країні, реалізовувати програму соціального захисту ветеранів.