У Житомирі чоловік намагався підкупити слідчих / фото zt.npu.gov.ua

У Житомирі чоловік намагався підкупити слідчих поліції за 100 тисяч гривень.

Про це кореспондента УНІАН повідомили у Відділі комунікацій поліції у Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні, сьогодні правоохоронці затримали жителя обласного центру, який, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, пропонував «відкупне» слідчому та його керівникові.

Відео дня

45-річний чоловік є фігурантом у кримінальному провадженні, відкритому за фактом заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження.

Читайте такожКерівник управління судової адміністрації на Полтавщині сховав хабар в холодильнику (фото)

Під час відвідування Житомирського відділу поліції чоловік у службовому кабінеті слідчого у присутності заступника керівника відділу поліції – начальника слідчого підрозділу пропонував хабара у розмірі 100 тис. грн за уникнення кримінальної відповідальності та передачу вилученого у нього майна. При цьому він передав частину запропонованого, а саме 1 тис. доларів.

Його дії відповідно зафіксовані правоохоронцями спільно з працівниками Житомирського Управління внутрішньої безпеки.

Нині за вказаним фактом проводиться досудове розслідування. Попередня правова кваліфікація події - ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції цієї статті, чоловіку загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років.

Як повідомляв УНІАН, на Львівщині затримано директора підприємства, який намагався дати поліцейським $2 тис. хабара за непритягнення до відповідальності через розкрадання коштів, виділених на ремонт доріг.