Ярославу Мельничук поховають на Личаківському цвинтарі / скріншот http://tvoemisto.tv

У Львові померла член ОУН Ярослава Мельничук (Полюга).

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Сьогодні на 90 році життя відійшла у вічність член ОУН, львів’янка Ярослава Мельничук (Полюга). Громада міста Львова висловлює співчуття рідним та близьким», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Львові помер 98-річний лідер ОУН Омелян Коваль, який був в’язнем табору Аушвіц

У Храмі Святої Трійці УГКЦ (вул. Тершаківців, 11а) сьогодні, 5 лютого, о 13.00 відбудеться чин похорону. О 13.40 - виїзд на Личаківський цвинтар, де й відбудеться чин погребення.

Ярослава Мельничук (Полюга) народилась 17 липня 1929 року у Львові. Співпрацювати з ОУН почала під час навчання у Львівському медінституті у 1945−1949 рр. Перший арешт — у 1948 році. Тоді ж, за браком доказів вини, була звільнена. Удруге заарештована — у 1949 році. Упродовж 6 місяців перебувала під слідством у тюрмі «на Лонцького». Без суду була етапована на спецпоселення в тайгу Якутської АРСР. Виконувала каторжні роботи. Згодом їй вдалося влаштуватись на роботу лаборанткою в районну лікарню й отримати дозвіл на продовження навчання. 1956 р. отримала диплом і повернулася до Львова, де після повернення й до виходу на пенсію працювала лікаркою.