Журналістка не виключає, що може мати місце спроба тиску та залякування / facebook.com/MVS.LVIV

В Одесі поліція сьогодні розпочала перевірку інформації про стеження невідомими за журналісткою Катериною Маденс.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, повідомлення про стеження виявлено під час моніторингу мережі інтернет. Заяв з цього приводу до поліції не надходило, але зараз дані зареєстровані у встановленому законом порядку.

«Триває перевірка, за результатами якої буде ухвалено відповідне процесуальне рішення», - заявили у відділі комунікації.

Відео дня

Читайте такожПоліція продовжила термін охорони активіста Михайлика

Як повідомила сама журналістка, близько місяця щоранку і щовечора біля під'їзду будинку, в якому вона проживає, її «зустрічають чоловіки в капелюхах», які спостерігають, коли і куди вона виходить і повертається. «Це відбувається абсолютно кожного дня. Одного ранку мене взагалі чекав чоловік у «балаклаві». Довелося зачекати, поки хтось із сусідів не вийде на роботу, тому що мого чоловіка не було вдома. З того дня я перестала виходити з дому без його супроводу», - стверджує Маденс.

За її словами, «стеження» почалося за кілька днів після того, вона у Facebook розмістила два повідомлення з критикою проекту «Догтаун» - облаштування в парковій зоні меморіалу 411-ої батареї «містечка для собак», а також депутата Одеської міськради Ірини Куценко ( фракція «Довіряй справам»), яка лобіює даний проект.

«Коли я написала ті два поста, на мене «наїхав» якийсь «помічник депутата», у якого серед фото є селфі з логотипом партії «Довіряй справам». Тоді я не звернула особливої уваги на його погрози, але коли стало страшно виходити з дому без супроводу, почала з'ясовувати, хто та людина», - заявила Маденс.

Вона не виключає, що може мати місце спроба тиску і залякування.