Олег Нипадимка помер в ніч на 9 лютого / фото УНІАН

У Києві помер відомий український журналіст і редактор Олег Нипадимка. Його не стало в ніч проти 8 лютого, а причиною смерті Нипадимки стала зупинка серця.

Про це повідомила родина журналіста на його сторінці у Facebook.

Читайте такожСлідчий у справі щодо смерті редактора УНІАН Миколи Бабича без пояснення причин призначив повторну судмедекспертизу

Відео дня

"Сьогодні Олег помер. Час і місце похорону поки невідомо", - написали його рідні в ніч на 9 лютого.

Олег Нипадимка народився 21 січня1958 року. Факультет журналістики закінчив у Кишиневському держуніверситеті. Працював заступником головного редактора в ряді українських газет, зокрема, "Фінансова Україна", "Всеукраинские ведомости", "Киевские ведомости".

У 1997 році Нипадимка заснував газету "Сегодня" і став її головним редактором. Наступного року отримав звання Заслужений журналіст України.

На думку журналістки Наталії Влащенко, той варіант газети був "кращим за всю історію газетної журналістики" в Україні.

"Йому вдалося зібрати колектив зірок, кожна з цих людей стала епохою в українській журналістиці. Людина-емоція, він завжди був сповнений ідей, радів кожній нашій удачі. Кожен дріб'язковий провал вважав особистою трагедією", – написала Влащенко на своїй Facebook-сторінці.

Після звільнення з газети "Сегодня" Нипадимка разом з однодумцями заснував ще один популярний проект – газету "Новая". Проте через брак фінансування газета проіснувала недовго.

Олег Нипадимка, ліворуч, і президент холдингу “Главред-медіа” Віктор Шлінчак на прес-конференції з нагоди виходу у світ першого номеру видання "Новая" 22 березня 2007 р. / фото УНІАН

Друзі, колеги та знайомі Нипадимки висловлюють свої співчуття у зв’язку з його смертю.

"Дуже світлою людиною" назвала Нипадимка перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, висловлюючи в коментарях співчуття рідним та близьким журналіста.