У СТБ кажуть про необхідність змінити правила нацвідбору / фото СТБ

Непідписання угоди між MARUV, за яку у фіналі національного відбору проголосувала більшість глядачів, та Суспільним – це сигнал про те, що потрібно змінювати правила відбору.

Читайте такожХто поїде на Євробачення 2019 від України: у Суспільному пояснили (відео)

Про це повідомляє прес-служба каналу-транслятора нацвідбору - СТБ. У заяві телеканалу зазначається, що "необхідно опрацювати та зафіксувати засадничі принципи партнерства заради уникнення подібних випадків у майбутніх нацвідборах".

Відео дня

"Усі умови, які виконавець пісні має підтвердити у випадку перемоги у нацвідборі, мають бути повідомлені йому до подачі заявки для участі у конкурсі. Будь-які додаткові умови чи зміна умов під час проведення відбору – забороняється", - саме таке правило потрібно встановити, наголосили в СТБ.

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV повинна була представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який відбудеться в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – низка політиків та громадських активістів виступила проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Незважаючи на це, переговори між «Суспільним» і співачкою провалилися.