Фото: facebook.com/backandalive

На окупованій території Донецької і Луганської областей з'явилися «опозиційні канали» Telegram.

Про це повідомляється на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook.

"Через майже п'ять років війни ошукані мешканці Донбасу почали об'єднуватися в співтовариства, щоб розповісти про «злодійське свавілля», «бездіяльність «народних правоохоронних органів» і «продажність влади «ДНР» і «ЛНР». Один з найпопулярніших каналів у соцмережі називається «Подвійне дно»: там майже 3 тис. читачів, новини про так звані «республіки» оновлюються щодня", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Останні кілька днів в пабліку обговорюють, наприклад, історію, яка сталася ще в 2016 році.

"Тоді в центрі Донецька «служителі «ДНР» розстріляли автомобіль місцевого жителя, любителя «російського світу» Максима Лозіна. Одна з куль прошила чоловікові голову, він дивом вижив і отримав інвалідність. Природно, примарні «органи правосуддя» не знайшли ні причин розстрілу, ні тих, хто стріляв по автомобілю. Тепер чоловік, який обрав життя в «ДНР», нарікає на долю і публікує фотографії 18+ себе після розстрілу", - йдеться в пості фонду.

Також повідомляється, що через п'ять років почалося по ту сторону «прозріння» і в плані корупції. Так, «молода «республіка» веде боротьбу з Сергієм Кулаковим – так званим «головою» Андріївської селищної адміністрації.

«Він, - пишуть у пабліку, - розпродав усе майно сільської ради, будинок колгоспної їдальні, в якій зараз знаходиться елітний банний комплекс, куди любив приїжджати Захарченко (екс-міністр внутрішніх справ, соратник Януковича. – Ред.), а зараз кожен вихідні приїжджає Іван Приходько («мер» окупованій Горлівки. – Ред.). Ставок продав і все, що можна було вивести з фонду земель сільської ради. За час керівництва купив ділянку землі близько 0,70 га в Поповці в Криму, на якому за час війни виріс триповерховий міні-готель на 9 номерів люкс».

Також «прозрілі жителі «республіки» пишуть, що голова селищної адміністрації «відтискає» землю у пенсіонерів і людей з інвалідністю. Кулакова звинувачують у розкраданні «народних грошей», які він витратив, зокрема, на особистий сучасний катер.