В українських школах процвітає наркоторгівля / timeskz.kz

В українських школах активно збувають наркотичні речовини – будь-яка дитина може без особливих зусиль придбати марихуану, «хімію» чи навіть важкі наркотики.

Читайте такожУ Харкові від отруєння наркотиками помер підліток, ще одного госпіталізовано

Про це йдеться у розслідуванні проекту «Гроші». Зазначається, що військові дії, безлад і корупція в правоохоронних органах перетворили Україну на ідеальний коридор для транзиту наркотиків до Європи. Смертельно небезпечні речовини потрапляють і до українських «споживачів», серед яких – діти.

Відео дня

Журналістка «Грошей» на тиждень стала «школяркою у пошуках кайфу», та відвідала декілька столичних шкіл. Стверджується, що "травичка" та важкі наркотики зараз є головними темами у школярів. Амфетамін, ЛСД, так звані «спіди» та «спайс» – дістати усе це у школі не проблема.

Іноді дилерами стають самі діти, їм принести наркотики до школи легше. Особливою популярністю серед школярів користується марихуана.

Зазвичай за «травичку» потрібно заплатити від 300 гривень за грам. Хімічні препарати значно дорожчі – від 500 грн за один грам.

Через школярів журналісти вийшли на справжніх наркодилерів – ті готові продати практично будь-що. Є на українському наркотичному ринку і новинки – «крек», «колеса», «марки».

Нагадаємо, румунські прикордонники затримали на пункті пропуску "Солотвино - Сігету-Мармацієй" двох громадян Нідерландів, які везли з України до Європи 84 кілограми героїну.