У селі Лука-Мелешківська відбулись збори громади, учасники яких проголосували за перехід до ПЦУ \ УНІАН

У селі Лука-Мелешківська Вінницького району поліція припинила конфлікт між вірянами Православної церкви України та колишньої Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Читайте такожПЦУ поскаржилася в ООН і ОБСЄ через тиск на українську церкву в окупованому Криму

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, сьогодні біля церкви у с. Лука-Мелешківська виник конфлікт та штовханина між вірянами - частина з них не давала іншим зайти всередину храму для проведення богослужіння.

Відео дня

Для припинення конфлікту та запобігання подальшого силового розгортання конфлікту до несення служби було залучено співробітників поліції особливого призначення, груп реагування патрульної поліції.

«До поліції надійшло ряд скарг та заяв від громадян про вчинення щодо них правопорушень. Усі вони наразі зареєстровані, зазначеним фактам буде надана правова оцінка», - зазначили в відділі комунікації.

Для забезпечення правопорядку поліцейські нестимуть службу біля храму в цілодобовому режимі.

Водночас, як повідомляє прес-служба Вінницької єпархії колишньої УПЦ МП, у Луці-Мелешківській прихильники ПЦУ не пускали до Спасо-Преображенського храму архієрея і вірян.

26 січня 2019 року у селі Лука-Мелешківська відбулись збори громади, учасники яких проголосували за перехід до ПЦУ. Того ж дня колишня УПЦ МП організувала інші збори, учасники яких висловили бажання залишитись у Московському патріархаті.