СБУ затримала підозрюваного у вбивстві головреда російського Forbes ще у 2017 році / фото УНІАН

Україна екстрадувала до Росії підозрюваного у вбивстві головного редактора російської  філії Forbes Пола Хлєбнікова чеченця Магомеда Дукузова.

Про це йдеться у доповіді генпрокурора Росії Юрія Чайки про стан законності та правопорядку в РФ у 2018 році, яку було надіслано Раді Федерації, передає "РИА Новости".

"Попри ускладнення міждержавних відносин Росії та України, завдяки зусиллям Генеральної прокуратури Російської Федерації компетентними органами України в поточному році ухвалено рішення про видачу до Росії 22 осіб, зокрема Дукузова М.І., якого звинувачують у вбивстві головного редактора російського видання журналу "Форбс", громадянина США Пола Хлєбнікова", - повідомляється у доповіді Чайки.

Відео дня

Читайте такожУ Києві затримано чеченця, підозрюваного у вбивстві головного редактора російського Forbes

Конкретну дату видачі Дукузова російський генпрокурор не назвав.

Нагадаємо, головред російського Forbes Пол Хлєбніков був застрелений у липні 2004 року на виході із редакції. У цьому злочині підозрюється низка осіб, серед яких і два брати – уродженці Чечні Казбек та Магомед Дукузов. СБУ повідомила про затримання Магомеда у листопаді 2017 року. Там зазначили, що його розшукував Інтерпол, а сам він після втечі з Росії перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалось вимаганням грошей у приватних підприємців.