Тепер Павловського підозрюють у приховуванні злочину / facebook.com/igor.pavlik.5682

Ігорю Павловському, якому інкримінували співучасть у вбивстві громадської активістки Катерини Гандзюк, змінили підозру, тому тримання його під вартою є безпідставним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив адвокат Павловського Максим Болдін у коментарі журналістам.

«4 квітня Павловському змінили підозру зі вчинення злочину, передбаченого ст.115 ККУ (вбивство), на підозру за ст.396 (приховування злочину). Зараз Павловський не підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, тому він перебуває під вартою безпідставно», - зазначив Болдін.

Відео дня

Читайте такожМангер повернувся на роботу

За його словами, за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 396 КК України, передбачено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою виключно, коли підозрюваний, наприклад, переховувався від слідства, а Павловський приїхав до слідчих самостійно.

Крім того, за словами Болдіна, стан здоров'я Павловського значно погіршився, тому адвокат клопотатиме про його госпіталізацію.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. За інформацією ЗМІ, гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. Павловського за підозрою в співучасті у вбивстві Гандзюк було заарештовано 12 листопада 2018 року.