Триває досудове розслідування / фото УНІАН

У Луцьку прокуратура оголосила про підозру адвокату, який від імені померлої 10 років тому жінки шахрайським способом продав її квартиру.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Волинської області, підозру у вчиненні шахрайства та підроблення й використання підробленого офіційного документа (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України) прокурор Волинської області Віктор Швидкий оголосив сьогодні, 7 травня.

Читайте такожУ Сумах пенсіонерка півгодини не могла відрізнити телефоном голос сина й віддала шахраям кругленьку суму

Відео дня

Згідно з повідомленням, достовірно знаючи, що громадянка, якій на праві власності належала квартира в Луцьку, померла понад 10 років тому, адвокат спільно із особою, яку він представив як «власницю квартири», звернувся до приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу з проханням видати та посвідчити довіреність від імені цієї громадянки на право представляти її інтереси щодо продажу житла.

«Після виготовлення довіреності приватним нотаріусом, якого ввели в оману, адвокат власноручно написав прізвище, ім'я та по батькові довірителя у графі «підпис», а «власниця квартири» підписала документ. Таким чином, адвокат отримав довіреність для подальшого її використання під час продажу квартири від свого імені», - йдеться у повідомленні.

Використовуючи отриманий документ, адвокат продав квартиру, завдавши законному спадкоємцю – чоловікові померлої власниці житла – майнової шкоди на суму майже 190 тис. грн.

Триває досудове розслідування.