Філарет розсилає запрошення на свято від імені неіснуючої УПЦ КП / фото УНІАН

14 травня Православна Церква вшановує пам'ять священномученика Макарія, митрополита Київського. З цієї нагоди Філарет запрошує архієреїв ПЦУ взяти участь в "урочистому молитовному спілкуванні" і розсилає спеціальні листи.

При цьому ці листи надруковані на бланках Київського патріархату, який у грудні 2018 року був розпущений особисто Філаретом, повідомляє журналістка Соня Кошкіна. Вона також зазначає, що предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній запрошення на свято не отримав.

facebook.com/sonya.koshkina

"Слід вважати, Філарет його у Володимирському бачити не хоче. Не те, щоб Епіфаній сильно засмутився, у нього на вівторок інші плани - візит на Донбас. Але, погодьтеся, ненормальна ситуація. Яка оголює серйозний конфлікт між Філаретом і Епіфанієм. Точніше сказати: між Філаретом та іншим світом. Оскільки Епіфаній на адресу Філарета кривого слова не сказав, підступів і поготів не будує", - зазначає журналістка.

Відео дня

За словами Кошкіної, Філарет останнім часом "вставляє палиці в колеса новоствореної ПЦУ": від блокування фінансових надходжень до спроби скликати Помісний собор, щоб переглянути Статут ПЦУ. А це, зазначає журналістка, загрожує Україні відкликанням Томосу.