16 травня Рада ухвалила закон, за яким ДБР дозволяється здійснювати оперативно-розшукову діяльність / Фото УНІАН

У Державному бюро розслідувань планують восени вже призначити перших оперативних працівників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час комітетських слухань "Діяльність ДБР, стан виконання покладених на Державне бюро розслідувань завдань та додержання ним законодавства, прав і свобод громадянина" сказав директор Бюро Роман Труба.

"Лише 22 квітня цього року нам відкрили двері для оголошення конкурсу, для проведення конкурсу на працівників оперативних підрозділів", - нагадав він і додав, що згідно зі старою редакцією законодавства, у ДБР не було передбачено посади оперативного працівника.

Відео дня

Так, зазначив Труба, найближчим часом буде оголошено відповідні конкурси.

"І плануємо восени вже призначити перших оперативних працівників", - додав директор ДБР.

Читайте такожУ ДБР розповіли, скільки в них кримінальних проваджень щодо депутатів

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№5395-д).

Змінами, серед іншого, ДБР дозволяється здійснювати оперативно-розшукову діяльність.

Ухваленим документом у законі "Про Державне бюро розслідувань" визначається, що ДБР та його уповноважені посадові особи з метою виконання покладених на них завдань здійснюють на підставах і в порядку, встановлених законом, гласні та негласні оперативно-розшукові, оперативно-розшукову діяльність, слідчі (розшукові) та негласні слідчі (розшукові) дії з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до підслідності ДБР.

Також законом встановлено вимоги до кандидатур на посади директорів територіальних органів Державного бюро розслідувань та керівників підрозділів центрального апарату ДБР.