СБУ заявляє про блокування витоку конфіденційної інформації в аеропорту «Одеса» / фото 112 Україна

Служба безпеки України заявляє про блокування витоку конфіденційної інформації в міжнародному аеропорту «Одеса».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління СБ України в Одеській області, в рамках реалізації заходів щодо контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки співробітники спецслужби спільно з обласною прокуратурою викрили та припинили функціонування каналу витоку конфіденційної інформації в аеропорту.

Читайте такожВ аеропорту "Одеса" заперечують інформацію про ведення прослуховування

Відео дня

«Оперативники спецслужби встановили, що співробітники приватної структури, відповідальної за програмне забезпечення і обслуговування інформаційних систем аеропорту, здійснювали негласне зняття даних», - заявили у відомстві.

Зокрема, встановлено, що зловмисники використовували спеціальні технічні засоби, через які відбувався несанкціонований доступ до камер спостереження службових приміщень стратегічного об'єкта.

Під час санкціонованих обшуків в адміністративних і службових приміщеннях аеропорту, робочих кабінетах і квартирах фігурантів справи правоохоронці вилучили спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, а також сервери, на яких міститься незаконно отримана інформація.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Як повідомляв УНІАН, увечері 30 травня прокуратура Одеської області заявила, що правоохоронці припинили функціонування каналу витоку службової інформації в міжнародному аеропорту «Одеса».

Зокрема, повідомлялося, що співробітники фірми, які мали забезпечувати програмування і обслуговування техніки, насправді могли «записувати» все внутрішнє службовуе життя аеропорту.

За даними слідства, фірма організувала тривале спостереження і запис з більш ніж 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об'єкта, будівництва нової злітної смуги.

Зазначалося, що йдеться, зокрема, про несанкціонований доступ до камер спостереження в робочих кабінетах прикордонників, митній зоні, бухгалтерії, приміщеннях для особистого догляду, кабінетах співробітників міжнародного аеропорту тощо. Також представники підприємства мали протиправний доступ до камер залу офіційних делегацій.

Однак сьогодні прес-служба ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» заявила, що незаконного використання спецзасобів негласного отримання інформації на підприємстві не виявлено.