Правоохоронці перекрили канал просочення службової інформації в аеропорту «Одеса» / Фото з відкритих джерел

Правоохоронці перекрили канал просочення службової інформації в міжнародному аеропорту «Одеса».

Читайте такожБунт в’язнів в Одесі: Мін’юст вирішив розформувати колонію (відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, правоохоронці з'ясували, що співробітники фірми, які повинні були забезпечувати програмування і обслуговування техніки, насправді могли «записувати» все внутрішнє службове життя аеропорту.

Відео дня

При цьому серед основних завдань, поставлених перед підприємством, мав стати захист інформаційних систем і експлуатація камер відеоспостереження.

«За даними слідства, фірма організувала тривале спостереження і запис з більш як 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об'єкта, будівництва нової злітної смуги», - розповіли в прес-службі.

Йдеться, зокрема, про несанкціонований доступ до камер спостереження в робочих кабінетах прикордонників, митній зоні, функціонування каси, бухгалтерії, приміщень для особистого догляду, кабінетів співробітників міжнародного аеропорту.

Також представники підприємства мали протиправний доступ до камер залу офіційних делегацій.

Зараз правоохоронні органи перевіряють дані про просочення і торгівлю приватними даними з аеропорту.

Проводяться обшуки в адміністративних і службових приміщеннях аеропорту, кабінетах підприємства, приміщеннях співробітників згаданої фірми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У прес-службі додали, що незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації є тяжким злочином, за вчинення якого передбачено до 7 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 359 КК України).