Журналіста Василя Чепурного можуть звільнити після расистських і антисемітських висловлювань / Facebook - Vasyl Chepurnyi

Журналіст парламентської газети «Голос України» Василь Чепурний зробив заяву расистського характеру, назвавши президента Володимира Зеленського «євреєм-клоуном», а українського спортсмена, кандидата в народні депутати Жана Беленюка – «негром».

Читайте такожОпубліковано список 10 найбільш помітних проявів антисемітизму у 2018 році

Відповідний пост журналіст опублікував у своєму Facebook, але потім видалив його. Проте, користувачі зробили скріншоти, і накинулися на Чепурного з критикою в коментарях до інших публікацій.

Відео дня

"Експерименти над українцями тривають. Дали зека – обрали президентом. Дали єврея-клоуна – обрали президентом. Зараз дають негра в депутати – точно оберуть. (Жан Беленюк – десятий номер партії Зеленського Слуга народу). Може, нам ще транссексуала підсунуть або й робота вже? А що: українці толерантні – проголосують!", - заявив Чепурний.

Facebook, Главред
Facebook

У редакції газети «Голос України» відхрестилися від заяви свого співробітника, випустивши відповідну заяву на своєму сайті.

«Газета «Голос України», офіційне видання Верховної Ради України, ніколи не поділяла і не поділятиме позиції щодо упередженого ставлення до осіб, основаного на расовій, національній чи релігійній приналежності», – зазначили в редакції.

Підкреслюється, що Чепурний опублікував на своїй особистій сторінці в Facebook бузувірську позицію щодо результатів виборів президента і майбутніх парламентських виборів, яка не має нічого спільного з редакційною політикою видання. Газета, як підкреслюється, завжди стояла на засадах толерантності та взаємоповаги.

Водночас, в редакції наголосили, що не стежать за особистим життям своїх співробітників.

«Незважаючи на це, з великою повагою просимо вибачення за некоректні висловлювання В. Чепурного в усіх, кого вони принизливо заторкнули. Редакція розглядає питання доцільності перебування В. Чепурного на займаній посаді», - йдеться в заяві.