REUTERS

У Росії сьогодні, 17 червня, на засіданні Північно-Кавказького окружного військового суду Ростова-на-Дону фігурантам у «справі Хізб ут-Тахрір» (перша Сімферопольська група) .повинні надати останнє слово.

Читайте такожАктивістів з Криму утримують у російських СІЗО в жахливих умовах – адвокат

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Судове засідання було призначено на 14.00, але затримується.

«Судове засідання затримується через те, що обвинувачуваних не доставлено в зал суду. На судове засідання приїхали близько 20 осіб. Едем Семедляєв, Маммет Мамбетов, Еміль Курбедінов і Ліля Гемеджі відвідали своїх підзахисних у СІЗО міста Ростов-на-Дону», - повідомили в об'єднанні через пів години після призначеного початку засідання.

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня 2016 року в окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. У результаті обшуків було затримано п'ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі у забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустема Ісмаїлова, Узеїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

6 грудня 2018 року стало відомо, що фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з Криму в СІЗО в Ростов-на-Дону.

10 червня цього року «Кримська солідарність» повідомила, що російське звинувачення запросило для фігурантів першої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Абдуллаєва, Ісмаїлова, Абдуллаєва, Джемаденова і Саледінова покарання у вигляді позбавлення волі на строки від 11 до 17 років.