Поліція попередила учасників Маршу рівності про недопустимість закликів до миру з окупантами / фото УНІАН

У столичній поліції застерігають учасників Маршу рівності, який має пройти в Києві в неділю, 23 червня, від закликів до миру з Росією.

Як інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ, про це на нараді заявив начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

Читайте такожМарш рівності в Києві: столична влада закликає жителів і гостей до толерантності

Відео дня

"Марш рівності – динамічний захід, і обстановка може змінюватися дуже швидко, тому закликаю керівників приймати рішення негайно і на місцях. Особливу увагу звертати на спроби пронести заборонені предмети чи речовини, які можуть забруднити людей. Крім того, ми попередили учасників маршу про недопустимість використання під час ходи забороненої символіки чи закликів до миру з Росією. Це неприпустимо", - сказав Крищенко.

Також він розповів, що до території, де буде проходити захід, поліція обмежить доступ, будуть встановлені пропускні пункти з металевими рамками.

"Для недопущення і попередження скоєння ймовірних злочинів, до території, де відбуватиметься марш, ми обмежимо доступ. Буде встановлено достатню кількість пропускних пунктів із металевими рамками, аби створити вільний прохід громадянам та представникам ЗМІ, - зазначив Крищенко.

За попередньою інформацією, очікується, що в заході візьмуть участь близько 10 тисяч учасників.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня у Києві відбудеться Марш рівності. Влада закликає киян та гостей столиці підтримати пріоритети європейського розвитку і показати, що у Києві немає місця для дискримінації.

У зв'язку з проведенням Маршу рівності з 18:00 22 червня і до закінчення заходів 23 червня вносяться зміни в рух громадського транспорту та маршруток. Також в цей період зміниться робота станцій метрополітену «Палац спорту», «Площа Льва Толстого» та «Театральна».