Поліція буде реагувати на повідомлення про замінування в день виборів по-новому / фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ змінило алгоритм реагування на повідомлення про замінування, щоб не допустити зриву голосування у день позачергових парламентських виборів, 21 липня.

Читайте такожМасове "мінування": у МВС вирішили змінити порядок реагування на виклики

Відео дня

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації МВС, про це сьогодні на нараді заявив перший заступник міністра Сергій Яровий.

"Ми розуміємо, що в день голосування є ризик отримати велику кількість повідомлень про замінування виборчих дільниць. Після відповідної перевірки такі повідомлення виявляються хибними, але перевірка приміщення займає багато часу. Щоб не допустити зриву процесу голосування у день виборів, наказом міністра внутрішніх справ було змінено алгоритм реагування на повідомлення про замінування. Відтепер рішення про евакуацію після обробки всієї інформації приймає безпосередньо керівник", - сказав Яровий.

За словами директора Департаменту юридичного забезпечення МВС Дениса Горбася, після отримання повідомлення на місце направляють наряди, формують відповідний підрозділ з працівників кіберполіції, карного розшуку, кримінальної поліції, вибухотехнічний підрозділ, які оперативно перевірять інформацію і передадуть її керівнику поліції на місці.

Керівник, зауважив Горбась, вже визначається з формами і видами реагування, зокрема приймає рішення про зупинення діяльності відповідного підприємства та організацію евакуації людей.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зауважив, що наказ зі змінами вже передано всім керівникам поліції.

"Відтепер керівники поліції на місцях, керуючись інформацію, яку надаватимуть оперативні підрозділи, самостійно визначають види та кількість нарядів, які необхідно направити на місце події та необхідність проведення евакуаційних заходів", - підкреслив Князєв.