За день продавець заробляє від трьох до чотирьох тисяч гривень / скріншот

Як поїсти на пляжі та не вмерти, хто "кришує" жорсткий бізнес на здоров’ї людей та скільки і кому треба заплатити, щоб незаконно торгувати на пляжах.

Про це розповіли журналісти програми «Гроші» у новому розслідуванні.

«Я тут працюю. У мене на день каса десь чотири тисячі. Продаж на пляжах заборонений законодавством України. Але якщо поговорити з деякими людьми, які готові надати послугу… Це з поліцією треба поговорити. За тиждень тисяч десять гривень за пляж», - розповів один з пляжних продавців.

Читайте такожУ передмісті Одеси в Чорному морі зафіксовано розлив нафтопродуктів (фото, відео)

Журналістка програми вирішила спробувати попрацювати пляжним продавцем. Втім, дуже скоро вона зустріла інших продавців, які порадили не працювати їй без «даху» та запропонували роботу під 20%. У разі, якщо журналістка не погодиться, їй пообіцяли викинути весь товар.

«Тут не має таких людей, які працюють чисто від себе. Ну навіщо тобі потрібно, щоб твої гроші пішли у море», - пояснили їй.

Виявляється, пляж поділений на зони. У кожній - свої продавці та правила. На пляжах діє ціла система – свої торговці отримують свої браслети. За кожен з них платять від 400 гривень на день. В одній команді від восьми до десяти людей. Тобто на день роботодавець повинен заплатити за дах 3200 гривень, а на місяць 96 тисяч гривень. Тоді поліція погодиться «кришувати» торгівлю.

Журналісти підрахували, що за день продавець може заробити від трьох до чотирьох тисяч гривень. Якщо команда з восьми людей буде працювати п’ять днів на тиждень, то її власник заробить близько 480 тисяч гривень.