Найманця засудили до 5 років в'язниці / фото УНІАН

Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив до п’яти років позбавлення волі жителя Донецької області, який намагався скоїти терористичний акт у густонаселеному районі міста.

Читайте такожКолишній ватажок бойовиків "ДНР" всівся у крісло голови столиці в російській республіці

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, під час досудового розслідування слідчі органів безпеки встановили, що уродженець РФ був завербований представниками так званого «МДБ ДНР».

Зокрема, він пройшов підготовку у навчальному центрі бойовиків з вибухотехнічної справи і отримав завдання на скоєння теракту.

«Для його виконання найманець прибув до Запоріжжя із підготовленим дистанційним саморобним вибуховим пристроєм потужністю майже півтора кілограма пластиду. Він планував встановити та підірвати його у густонаселеному районі обласного центру. За задумом кураторів, вибух мав призвести до чисельних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної обстановки у регіоні», - йдеться у повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали «підривника» неподалік місця запланованого теракту одразу після спроби ініціювати вибух.

В СБУ додали, що зловмисник повністю визнав провину у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.