Ілюстрація / REUTERS

Кабмін створить Центр гендерних компетенцій у секторі безпеки й оборони.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, виступаючи на форумі, повідомила його прес-служба.

«Ми в програмі діяльності уряду записали, що гендерна рівність буде одним з наших пріоритетів. Зокрема, запланували створити Центр гендерних компетенцій у секторі безпеки та оборони. Запевняю вас, що ми такий центр створимо», - сказав він.

Відео дня

Віце-прем’єр-міністр пояснив, що концепція такого Центру була розроблена раніше, а нині настав час його створити. За його словами, новий Центр буде цілісно і всеосяжно впроваджувати стандарти рівності чоловіків та жінок в одностроях.

Читайте такожКабмін призначив чотирьох заступників міністра цифрової трансформації

«Нині Збройні сили України вже майже на одному рівні з військами НАТО за кількістю жінок. У нас їх близько 10,6%, в Альянсі - 10,9%. Тож у цьому аспекті ми в НАТО вже, можна сказати, вступили. Ми працюватимемо таким чином, щоб наша політика у сфері гендерної рівності відповідала найкращим стандартам Північноатлантичного альянсу», - запевнив віце-прем’єр-міністр.

Кулеба наголосив, що надзвичайно вдячний всім, хто займається питаннями гендерної рівності, - і в уряді, і в парламенті, а також міжнародним партнерам України.

«Цей шлях дуже важко пройти самим. Я дуже вдячний вам від імені уряду за те, що ми проходимо його разом», - сказав Кулеба, звертаючись до дипломатів, представників та представниць ООН.