Власника готелю "Токіо Стар" не стали випускати з СІЗО / фото ДСНС

 Київський районний суд Одеси продовжив арешт і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн Вадиму Чорному - власникові готелю «Токіо Стар», в якому в ніч на 17 серпня під час пожежі загинули дев‘ять осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, 15 жовтня.

Читайте такожПожежа в готелі «Токіо Стар»: дев'ятою жертвою виявився молодий харків'янин

Відео дня

Клопотання про продовження запобіжного заходу зазначеному бізнесменові суд почав розглядати 12 жовтня. Засідання, яке тривало з ранку до вечора впродовж двох днів - 12-13 жовтня - було перенесено на 15 жовтня.

Адвокати бізнесмена подали багато клопотань, зокрема й про відвід прокурора і суддів, а також про передачу підозрюваного на поруки. Відповідну поруку підписали головний рабин Одеси і Півдня України Авраам Вольф і ще більш як 10 осіб (журналісти, громадські працівники). Жодне із зазначених клопотань не було задоволено.

Під час засідання Чорний заявляв, що представники правоохоронних органів і суду спеціально роблять усе, щоб «закрити його в СІЗО». За словами власника готелю, це відбувається через те, що одразу ж після пожежі президент України Володимир Зеленський зробив у Facebook заяву, в якій фактично звинуватив його в трагедії.

Сьогодні, заслухавши всі сторони у справі, суд вирішив продовжити запобіжний захід Чорного до 13 грудня. При цьому як альтернативу суд призначив заставу в розмірі більш як 53 млн грн.

Якщо зазначену суму буде внесено, на Чорного одягнуть електронний браслет.

Крім того, суд задовольнив клопотання прокурора про продовження термінів розслідування до 17 січня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У їх числі - жителі Одеської області (юнак, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р.), двоє киян (чоловік, 1995 р. н. і жінка, 1996 р.), також – 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р. н., і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум та її 10-річна донька. У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов'язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі цієї дитини. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який вважає, що батько дівчинки міг врятувати дружину і дочку, але з незрозумілої причини не зробив цього.

Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик, у якої двоє малолітніх дітей, були заарештовані і ув'язнені в СІЗО. Співвласнику готеля та головному інженеру заочно повідомлено про підозру. У числі підозрюваних також 30 - річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Всім фігурантам інкримінують порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України).