Приводом для відкриття провадження стало звернення від уповноваженого ВР з прав людини / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження проти службовців слідчого ізолятора в Дніпрі, які не забезпечили належну медичну допомогу онкохворій Ганні Солоповій.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

«Днями ми розпочали кримінальне провадження за статтею 127 ККУ (катування) стосовно співробітників одної з установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України. Приводом стало звернення Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. За попередньою інформацією, співробітники згаданої установи не забезпечили надання медичної допомоги онкохворій ув'язненій», – прокоментувала Варченко.

Відео дня

За її інформацією, 20-річна Ганна Солопова подала позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і виграла його. Після цього прийняли рішення перевести її в іншу установу для подальшого відбування покарання. Але, за словами уповноваженого з прав людини, під час транспортування конвоїри, ймовірно, побили Ганну, завдавши їй значні тілесні ушкодження. Дівчина припустила, що так їй помстилися за скаргу в ЄСПЛ.

Ольга Варченко зазначила, що в цьому випадку винні неодмінно постануть перед законом.