Біля Верховної Ради вчителі протестують проти скасування надбавок до зарплат та запровадження 40-годинного робочого тижня / фото Остров

Біля Верховної Ради вчителі протестують проти скасування надбавок до зарплат та запровадження 40-годинного робочого тижня.

Як передає кореспондент УНІАН, за даними організаторів, участь в акції протесту беруть близько 20 тис. осіб з різних міст України.

Читайте такожВ Міносвіти проти запровадження 40-годинного робочого тижня для вчителів

Відео дня

Вони зібралися на Європейській площі і пройшли до будівлі парламенту. Під час проведення ходи протестувальників правоохоронці перекрили рух вулицею Грушевського.

Біля Верховної Ради з боку Маріїнського парку облаштували сцену, з якої виступають представники профспілок та вчителі. Протестувальники наголошують, що оголосять страйк у разі невиконання їхніх вимог.

На акції присутній лідер "Голосу" Святослав Вакарчук, якого освітяни зустріли вигуками: "Ганьба!".

Саме депутати з фракції «Голос» внесли поправки до законопроекту про середню освіту, якими передбачено запровадження для вчителів 40-годинного робочого тижня.

На сцену вийшов Вакарчук і під вигуки "Ганьба!" та звуки дзвоників, у які голосно дзвонили освітяни, сказав, що партія проводить зустрічі з представниками профспілок з цього питання.

Своєю чергою голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак заявив, що комітет окремо та виважено розглядатиме кожну поправку до законопроекту, і висловив сподівання на співпрацю з депутатами від "Голосу".

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про повну загальну середню освіту.

Сьогодні, 29 жовтня, міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що МОН не підтримує поправку фракції "Голос" до другого читання законопроекту щодо запровадження 40-годинного робочого тижня для вчителів.

У МОН заявили, що до протестувальників вийдуть заступники міністра освіти і науки Єгор Стадний і Любомира Мандзій.

Крім того, Кабмін за часів керівництва Володимира Гройсмана ухвалив постанову про збільшення з 1 січня 2020 року зарплат вчителям у розмірі від 20 до 70%, однак це не було врахована у проекті держбюджету на наступний рік.

28 вересня Новосад у коментарі УНІАН заявила, що Міністерство освіти і науки, Мінфін та Мінсоцполітики розробляють варіанти виконання цієї постанови.