21 червня Тарасова поміщено в СІЗО без права внесення застави / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси продовжив запобіжний захід Миколі Тарасову - підозрюваному у вбивстві 11-річної мешканки райцентру Іванівка Дарини Лук'яненко, скоєному 13 червня.

Як повідомили УНІАН у суді, в райсуд надійшло клопотання про продовження строку тримання Тарасова під вартою.

«За результатами судового засідання суддя прийняв рішення про продовження підозрюваному строку тримання під вартою до 20 грудня 2019 року, тобто в межах строку досудового розслідування», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За версією слідства, підозрюваний, який добре знав дівчинку, силою затягнув її до свого домоволодіння, де побив, закриваючи при цьому рота поліетиленовим пакетом. Потерпіла втратила свідомість. Скориставшись цим, підозрюваний її роздягнув і намагався зґвалтувати.

Не зумівши довести свій задум (зґвалтування) до кінця, молодик розлютився і завдав дівчинці кілька ударів гострим предметом у шию. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці.

З метою приховання слідів кримінального злочину підозрюваний викинув тіло у вигрібну яму.

Читайте такожЗМІ дізналися, як живе сім'я вбивці Даші Лук'яненко після страшної трагедії

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко пропала вдень 13 червня поточного року дорогою на заняття танцями в смт Іванівка Одеської області. Дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації було задіяно водолазів та авіацію.

19 червня Лук'яненко знайшли вбитою у вигрібній ямі, затримано підозрюваного - 22-річного місцевого жителя Тарасова.

Злочин попередньо класифіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 297 (наруга над тілом).

21 червня Тарасова поміщено в СІЗО без права внесення застави, в серпні суд постановив направити чоловіка до медичного закладу для проведення комплексної стаціонарної судової психолого-психіатричної експертизи.