Фото: narod-rada.com.ua

Правоохоронці проводять обшуки в помешканні заступника начальника Київської міської митниці Сергія Тупальського.

Про це він повідомив особисто у соціальній мережі "Фейсбук".

При цьому Тупальський точно не знає, в межах якої справи відбуваються слідчі дії, але впевнений, що вони безпідставні. 

Відео дня

"В будь-якому разі я впевнений, що через короткий час безпідставність проведення обшуків і звинувачень буде доведена в черговий раз. Я знаю, що завжди дотримувався законодавства та працював на користь держави. Правда на моєму боці! І готовий довести це!", - зазначив Тупальський.

Сергій Тупальський з вересня 2016 року почав виконувати обов'язки начальника Київської міської митниці ДФС України. Під його керівництвом митниця щорічно збільшувала надходження до бюджету на 20%-25%.

З травня 2018 по жовтень 2018 на період проведення заходів по боротьбі з контрабандою у загально-національному масштабі Тупальський очолював відділ адміністрування митних платежів ДФС України. В результаті у червні-жовтні 2018 року середньодобові надходження від митниць до бюджету України зросли з 1,33 до 1,76 мільярда гривень або на 30%.

З грудня 2018 по березень 2019 Тупальський виконував обов'язки начальника Одеської митниці ДФС. У першому ж кварталі 2019 року Одеська митниця обробила на 37% більше контейнерів, ніж за аналогічний період 2018 року. А надходження до Державного бюджету України збільшились на 53% - до 5,2 мільярдів гривень. Крім того завдяки організаційним заходам з посилення контролю за переміщенням заборонених речовин через морські порти Одещини у березні 2019 року в морському порті "Південний" була затримана друга найбільша в історії країни партія кокаїну вагою 257 кг та вартістю 51 мільйон доларів. Крім того у травні 2019 року працівники Одеської митниці затримали партію кокаїну, який був розчинений у лакофарбових виробах.