Суд визнав жінку винною і засудив її до 8 років позбавлення волі / фото www.depo.ua

Київський районний суд Одеси засудив до 8 років позбавлення волі жінку, яка вбила свою 5-місячну доньку.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з прийнятого в листопаді рішення суду.

Згідно з судовим документом, злочин було скоєно в листопаді 2015 року. Зокрема, жителька міста, яка перебувала в стані алкогольного сп'яніння, кілька разів ударила дитину, що плакала, головою об шафу.

Відео дня

В результаті дівчинка отримала закриту черепно-мозкову травму, перелом кісток черепа, крововилив головного мозку. Вона була доставлена до Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, де через кілька днів померла від травм, несумісних з життям.

Слідством встановлено, що мати зловживала спиртними напоями, характеризується негативно, часто залишала дитину без нагляду.

У день НП вона пішла, залишивши дитину під опікою чоловіка. Коли повернулася, то була в нетверезому стані. Дівчинка плакала, мати взяла її на руки і кілька разів ударила об поверхню шафи.

Читайте такожЗакопала живцем: на Одещині матір-убивця відбулась випробувальним терміном

У суді обвинувачена свою провину не визнала, намагаючись перекласти провину за загибель дочки на свого чоловіка. Останній повідомив, що періодично бив дружину за зловживання спиртними напоями і за те, що вона залишає дитину без нагляду.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав жінку винною і засудив її до 8 років позбавлення волі.

Згідно з висновком судових експертів, підозрювана не страждала психічним розладом, могла повною мірою усвідомлювати свої дії та керувати ними.

У момент скоєння злочину вона перебувала в стані простого (непатологічного) алкогольного сп'яніння, яке не позбавляло її здатності повною мірою усвідомлювати свої дії.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2015 року в Одесі затримали 32-річну жінку за підозрою у вбивстві своєї п'ятимісячної дитини. Як зазначалося, до Київського відділу поліції міста надійшло повідомлення з медустанови про те, що в лікарню з квартири на вул. 25-ї Чапаєвської дивізії (зараз - Інглезі) доставлено немовля із закритою черепно-мозковою травмою. Лікарі кілька днів боролися за життя дівчинки, проте вона померла. З'ясувалося, що мати кілька разів ударила дитину головою об шафу, потім поклала в ліжко і пішла. Закривавлені дитячі речі зловмисниця викинула.