Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів / facebook.com/sap.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури (ГПУ) та підприємцю, яких викрили на отриманні 75 тисяч доларів США хабаря.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Читайте такожАргумент змінити керівництво ДБР: Зеленський прокоментував обшуки у кума ТрубиВказаним особам інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство та пособництво у наданні неправомірної вигоди.

Відео дня

«Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство триває», – зазначили у САП.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 грудня, у НАБУ заявили про затримання екс-начальника Головного слідчого управління ГПУ і підприємця у сфері будівництва за підозрою у можливому шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів.

За даними джерел УНІАН мова йде, зокрема про колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ Ігоря Щербину, якого ЗМІ пов’язують із директором Державного бюро розслідувань (ДБР) Трубою.

Слідство встановило, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць 150 тисяч доларів неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовниці.