Співробітники поліції провели фотозйомку приміщення \ фото УНІАН

У тимчасово окупованому Сімферополі обікрали кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України (ПЦУ).

Читайте такожНа Житомирщині затримали грабіжників, які обікрали ювелірний магазин

Про це заявив архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент, повідомляє Крим.Реалії. «Сьогодні я прийшов до церкви о 7 ранку для проведення літургії, як зазвичай у суботу. Коли я піднявся на другий поверх, звернув увагу на те, що в коридор виставили дві колонки, які ми використовували для проведення служб, вони зазвичай перебували в одній з кімнат на другому поверсі. Потім до мене підійшла служителька церкви і повідомила, що в якийсь із днів з 2 по 7 грудня з храму викрали підсилювач, який ми раніше використовували. Далі я спустився на перший поверх і попросив виконроба і працівників, які працюють у приміщеннях, до десятої ранку повернути вкрадену річ. Вони відповіли, що нічого не крали і почали мені хамити. Після служби я викликав поліцію», - повідомив він.

Відео дня

Архієпископ Климент додав, що співробітники поліції провели фотозйомку приміщення.

«Потім вони почали говорити, що йдуть суди і, згідно з рішеннями, мені взагалі нічого не належить, а я сам тут перебуваю незаконно. Тобто була ось така перепалка. Зрештою, заяву я їм віддав, вони сфотографували місце, звідки було вкрадено цей еквалайзер. Я не знаю, чим це закінчиться», - зазначив архієпископ Климент.

Також, за словами Климента, доступ у приміщення церкви на цей момент «відкритий для грабіжників».

«Коли я відкрив кімнату, де стояли колонки, я побачив, що двері, які виходили на балкон, повністю демонтовані, тобто в цю кімнату можна спокійно потрапити з двох боків. Саме тому, що знято двері, виходить, церква відкрита для грабіжників», - додав архієпископ Климент.

Арбітражний суд Центрального округу Калуги 14 листопада відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії ПЦУ. Представники церкви намагалися оскаржити рішення російського «Міністерства майнових і земельних відносин Криму» про розірвання договору оренди собору в центрі Сімферополя.

24 вересня в управлінні російського «Міністерства юстиції Криму» втретє відмовили в реєстрації української православної парафії на півострові.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня архієпископ Климент заявив, що з собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги вкрали всі церковні речі Кримського єпархіального управління ПЦУ.

За словами архієпископа, поки він перебував на конференції з питань релігійної свободи у Вашингтоні, "міністр майнових і земельних відносин" Криму Анна Анюхіна організувала під виглядом "внутрішнього ремонту" розгром церкви.

29 серпня більш як 50 кримських парафіян ПЦУ звернулися до Комітету з прав людини ООН через захоплення окупантами останнього храму Кримської єпархії ПЦУ.

9 вересня Комітет ООН з прав людини заборонив Росії виселяти Кримську єпархію ПЦУ з храму в окупованому Сімферополі.