У зв’язку з пожежею в коледжі Одеси місцезнаходження чотирьох осіб невідомо / фото УНІАН

Завтра, 11 грудня, Кабінет міністрів на своєму засіданні розгляне питання про виділення майже 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі та виплати компенсацій родинам загиблих.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Читайте такожПожежа в Одесі: сім'ям постраждалих та загиблих область виділить майже 3 мільйони гривень

Відео дня

“Уряд підтримає постраждалих та їхні родини. Разом з тим розслідування трагедії, визначення відповідальних - це питання найвищого пріоритету”, - сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Після схвалення відповідного рішення кошти будуть спрямовані з резервного фонду державного бюджету Державній службі з надзвичайних ситуацій та Одеській облдержадміністрації.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Підтверджено загибель внаслідок пожежі 12 осіб, постраждали понад 30 осіб. Місцезнаходження 4 осіб невідомо, тіла 5 знайдених осіб поки не вдалося ідентифікувати.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення загоряння: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем. Готується підозра двом фігурантам.

Сьогодні, 10 грудня, у поліції заявили, що оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любов Кочерзі.