Слідчі кажуть, що Дугарь нібито проводила розвідку біля будинку Шеремета / Facebook

Підозрювану у причетності до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь хочуть взяти на поруки народні депутати VIII і поточного скликань.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідні документи судді надали адвокати Дугарь на засіданні Печерського райсуду Києва з обрання їй запобіжного заходу.

Читайте такожСуд обирає запобіжні заходь підозрюваним у вбивстві Шеремета (онлайн-трансляція)

Відео дня

На початку засідання прокурор висловив клопотання про проведення засідання суду у закритому режимі. Захист виступив проти задоволення цього клопотання, і суд відмовив у задоволенні.

Після цього адвокати надали суду письмові зобов'язання від кількох народних депутатів VIII та поточного скликань про те, що вони готові взяти Дугарь на поруки.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім ”Лиса”), Яну Дугарь та подружжя Інни (”Пума”) і Владислава (”Буча”) Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

За даними слідства, Дугарь нібито проводила розвідку біля будинку Шеремета та фотографувала на мобільний телефон камери відеоспостереження біля місця злочину.