Скріншот

Спецпризначенці витиснули людей із зали засідань Київського апеляційного суду для того, щоб відвезти підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарку Юлію Кузьменко до СІЗО.

Як передає кореспондент УНІАН, декілька десятків спецпризначенців у спецобладунках та шоломах почали витискати людей. Присутні кричать: “Ганьба!”. Підозрювану Кузьменко вивели із залу суду.


Відео дня

Адвокат Кузьменко Владислав Добош заявляє, що спецпризначенці діють за вказівкою заступника голови Національної поліції Євгена Коваля.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 грудня, засідання Київського апеляційного суду з розгляду скарги адвоката на рішення Печерського районного суду Києва про тримання під вартою Кузьменко було перенесено на 24 грудня через неявку прокурорів. Це викликало обурення з боку присутніх у залі, які прийшли підтримати Кузьменко та взяти її на поруки, а також з боку адвоката Добоша.

Кузьменко заявила: «Я не поїду звідси, поки не буде засідання. Я буду кричати і чіплятися за все, що завгодно. Я маю право на це засідання».

Після цього на третій поверх будівлі суду, де в залі засідань була Кузьменко, піднялися та розташувалися в коридорі близько 15 співробітників поліції особливого призначення. Пізніше вони пішли звідти.

У Генеральній прокуратурі пояснили, що «неналежне інформування прокурорів про засідання та несвоєчасне надходження матеріалів з Печерського районного суду стало причиною відкладення Київським апеляційним судом розгляду скарги сторони захисту однієї з підозрюваних у справі щодо обраних запобіжних заходів».