"Суд" вирішив депортувати Гайворонського з анексованого Криму / фото krymr.com

"Суд" у анексованому Криму 20 грудня ухвалив рішення депортувати ялтинського блогера та журналіста Євгена Гайворонського "з території Росії".

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає Крим.Реалії.

"Примусова депортація з "території Росії". Зараз він відправлений за рішенням суду в спеціальний центр поліції, центр утримання осіб, які підлягають депортації, який знаходиться в Краснодарському краї (Росія). Судові пристави провели особистий обшук, після чого Гайворонського відправили в цей центр. Ще не було таких прецедентів, щоб громадян України депортували таким чином", - підкреслив адвокат.

Відео дня

Читайте такожУ Криму ФСБ затримала жителя Сімферополя за "виготовлення вибухівки", сім'я виступила з відеозверненням

Олексій Ладін висунув припущення, що, оскільки Гайворонський зареєстрований на Донбасі, а депортують за місцем реєстрації, то "як би його не депортували в "ДНР".

На даний момент немає підтвердження цієї інформації від відповідних відомств анексованого Криму, зазначає "Крим.Реалії".

Як повідомляв УНІАН, у жовтні підконтрольний Росії "суд" в Ялті заарештував на 15 діб ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського. Під час затримання його кілька разів ударили головою об поліцейську машину.

Ялтинського блогера вже затримували в Криму навесні цього року. Тоді його звинуватили у вживанні наркотичних засобів. Сам Гайворонський назвав подібні звинувачення "маячнею".